Dra. Marta Jacob

Universitat de les Illes Balears (UIB)

Marta Jacob és professora associada del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat dels Illes Balears, Espanya. Anteriorment, va ser professora a temps complet a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria (1991-2000) i investigadora associada a IMEDEA (CSIC-UIB) els anys 2001-2002.

Amb un mestratge en Econometria, a la Universitat d’Essex, i un doctorat en Ciències Econòmiques i Empresarials, a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Ha estat directora general d’R+D+I del Govern de les Illes Balears de 2004 a 2007, membre de diversos comitès de la Fundació Cotec d’Innovació Tecnològica (2004-2007). També ha estat vicedegana d’Economia de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (UIB) i Cap d’Estudis d’Economia (2009-2013).

Ha escrit publicacions en revistes científiques com Journal of Agricultural Economics, Annals of Tourism Research, Tourism Management i Tourism Economics, sent coeditora amb Jafar Jafari de dos llibres editats internacionalment dins de la Book Sèries: Innovation and Tourism. Connecting Theory & Practice, i ha col·laborat en diversos capítols de llibres, com en Encyclopedia of Tourism de Springer. Ha participat com a investigadora en projectes d’R+D del Comitè Interministerial de Ciència i Tecnologia (CICYT) (Espanya), VI Programa Marc i Programes Interreg, així com a experta en treballs de consultoria en contractes de serveis per a la DG Política Regional i DG Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Unió Europea, l’Agència de Cooperació Internacional del Govern de Xile, el Govern Regional d’Aysén (Xile), la Fundació Cotec d’Innovació Tecnològica, el Consell Insular de Menorca, la Conselleria d’Economia i Hisenda del Govern de Canàries, el Cabildo de Gran Canària i la Cambra de Comerç de Mallorca, entre d’altres.