T'agrada? Comparteix-lo
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • StumbleUpon
  • Technorati

PONENTS

Sr. Matt Jerwood


Matt treballa com a freelance especialitzat en l’àmbit digital, i es concentra en desenvolupament de productes, desenvolupament de negocis, noves estratègies de distribució digital i màrqueting digital. Matt té una àmplia experiència en la telefonia mòbil, els mitjans de comunicació social, la comercialització i les associacions gràcies als càrrecs que va dur a terme en el passat com a director de Desenvolupament de Negocis de wayn.com (Where Are You Now), la xarxa social de travel-centric, amb quinze milions de membres; cap de Telefonia Mòbil a Dennis Publishing; publicacions a revistes, que inclouen Maxim, Evo, Auto Express, Men's Fitness, The Week; cap de canals múltiples a lastminute.com, a més de diversos projectes de consultoria per a empreses com Black Tomato i Toureagle.

CV

Casos d'estudi i exemples, com les organitzacions de turisme poden adoptar els mitjans digitals i nous canals de distribució


Els nous mitjans de comunicació en línia són cada vegada més utilitzats en la promoció de viatges i turisme, i fins i tot es podria discutir que aquests no són “nous”, sinó que són simplement "mitjans de comunicació". Això mostra que Internet encara representa àrees de por i confusió tant per al promotor com per al client, especialment quan es tracta d'incloure el desenvolupament constant de nous serveis. A la ponència de Matt es destacarà la manera com les empreses fins avui han adoptat l'ús de nous mitjans de comunicació en línia per a la comercialització, per a la distribució i per a la comunicació amb els possibles clients. Tractarà de dirigir-los lluny de les males pràctiques empresarials i explorarà les formes en què la seva organització pot abraçar noves plataformes com ara els mitjans socials de comunicació i el mòbil per obtenir el màxim rendiment de la seva organització i oferir el màxim valor als seus usuaris i clients. Els exemples que es presentaran seran lastminute.com, twitter, WAYN.com, Facebook, wahanda i altres.

Abstract
 
« tornar