T'agrada? Comparteix-lo
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google
  • StumbleUpon
  • Technorati

DOSSIER

PRESENTACIÓCOMITÈ CIENTÍFICOBJECTIUSPARTICIPANTS I PÚBLIC
 

En les 5 edicions del Seminari INTO que s'han realitzat des de l'any 2004, s'han analitzat diverses temàtiques relacionades amb productes turístics com el cultural, nàutic o de salut; instruments de màrqueting com el branding, igual que s'ha debatut sobre noves apostes per a afrontar la sostenibilitat del sector amb temes com el canvi climàtic. S'ha aprofundit sobre aquestes temàtiques amb l'objectiu d'impulsar la innovació en les principals àrees de coneixement que aporten una major competitivitat a la cadena de valor del producte turístic.

En aquesta VI edició del Seminari INTO, s'ha proposat com a temàtica un concepte que afecta al posicionament dels actors que conformen el sector: el nou model de negoci a Internet afavorit pels consumidors digitals. La globalització i el desenvolupament de les tecnologies de la informació i de les comunicacions –TIC- han contribuït al foment que siguin els propis consumidors turístics els quals liderin les tendències de consum, decidint quin producte volen, de quina forma ho volen i com comunicar les seves experiències. D'aquesta forma, el productor turístic ja no és qui controla el producte o la informació que vol traslladar al client, tampoc els intermediaris.

En aquest context són cada vegada més les empreses turístiques que, davant una era que ha evolucionat cap a l'actual incògnita de la “ web ?.0 “, aprofiten Internet com a via de comunicació i comercialització davant un adprosumer molt més exigent.

La Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació del Govern de les Illes Balears aposta una vegada més per oferir una plataforma de debat sobre la innovació aplicada al turisme, amb l'objectiu ferm de fomentar la transferència de coneixement cap al sector empresarial turístic de les Illes Balears.

En la primera sessió es debatrà sobre el nou perfil del consumidor en la xarxa, les seves preferències així com s'analitzarà el procés de presa de decisions. En una segona sessió es tractarà el comportament de la indústria turística en el desenvolupament i comercialització del producte turístic digital. A continuació, en la tercera sessió s'abordaran exemples pràctics del turista digital. Tot seguit, en la quarta sessió es debatrà sobre les noves fronteres tecnològiques que augura la nova era ?.0. Finalment, en la cinquena sessió el debat es centrarà en la forma en que les destinacions turístiques competeixen a Internet.