INTO 2011
INTO 2011
INTO 2011

INTO 2011

Inicio
Dossier
Programa
Ponentes
Ponencias
Inscripción
Localización
Blog
Enlaces
Videos
Galeria fotos
ContactoINTO 2011
INTO 2011
Catalán Español Inglés INTO 2011 INTO 2011

INTO 2011

Sr. Antoni Bibiloni

Currículum. PDF »
Abstract. PDF »

Tornar al llistat de ponents »

INTO 2011INTO 2011INTO 2011INTO 2011
Investigador principal del grup d'investigació TIM: tecnologies informació multimèdia.

Doctor en informàtica des de 1999 per la Universitat de les Illes Balears. Professor titular des de l'any 1975 en la UIB. L'any 2000 director del Laboratori de Tecnologies de la Informació i Multimèdia del Dpt. de Matemàtiques i Informàtica. Des de 2004 Investigador principal del grup d'investigació TIM: tecnologies informació multimèdia.

Linees d'investigació: serveis i entorns multimèdia distribuïts, serveis avançats en televisió digital interactiva, indexació semàntica de contingut audiovisual, aplicació de ontologies, i turisme digital. En diversos projectes d’R+D ha participat com a investigador principal. Desenvolupat: serveis d'informació on-line sobre servidors de streaming, cooperació en producció audiovisual i generació semi-automàtica de continguts MPEG-7 i producció de serveis relacionats amb el turisme digital. He participat en projectes internacionals de content-based-retrieval i TV digital.

Organitzador de diversos congressos de televisió digital interactiva, revisor de diversos congressos, autor de capítols de llibres, edició d'actes de congressos, i autor de ponències en congressos lligats a les àrees d'investigació.
ABSTRACT DE LA PONÈNCIA
Sr. Antoni Bibiloni
Les guies turístiques s'adapten als smarthphones, s'especialitzen i satisfan les necessitats del consumidor. Ara, el seu repte és convertir-se en “assessors personals” i abandonar el seu caràcter més tradicional “oferir només informació”. Per aconseguir-ho és necessari:

✓ oferir contingut personalitzat de forma “gairebé automatitzada” per perfil d'usuari
✓ oferir contingut adaptat a la situació ambiental contextual de l'usuari en temps real (hora, dia, meteo, ...)
✓ oferir a l'usuari opcions d'interactivitat vàlides a les seves habilitats (control per veu, etc.)
✓ definir i explotar tants models de negoci com a relacions possibles existeixen entre el contingut digital distribuït, els usuaris i el sector.


El projecte LetItGuide té l'objectiu investigar i desenvolupar millores tecnològiques en la creació, edició i divulgació de guies turístiques, així com en la interacció d'aquests continguts per part dels usuaris. Les investigacions tecnològiques se centren a oferir serveis associats als usuari, i no únicament continguts.

Aquestes millores tecnològiques i organitzatives en la cadena de valor dels continguts digitals van a aportar un factor estratègic tecnològic en el sector turístic: millorar les tasques de difusió, promoció, servei al client, feedback del client, a més d'incitar nous models de negoci. Millores demandades de forma constant pel sector turístic.

Exemple explicatiu :

Un usuari obté una guia turística de Mallorca, i amb ella és capaç de realitzar les tres fases d'informació que consta un viatge: preparació abans de la sortida (pre), informació puntual durant el viatge (in) i participació oferint la seva opinió (in i post).

La guia, en conèixer la situació ambiental de l'usuari, li ofereix amb més detall un tipus d'informació que una altra. Per exemple, en la fase PRE se li va a oferir informació detallada dels hotels i informació genèrica de les platges, en canvi, una vegada en destinació, la mateixa guia va a oferir informació genèrica dels hotels i informació detallada de les platges, i en concret, moltíssima informació de la platja en la qual es troba el terminal en aquest moment, per exemple, una oferta de restauració.

Utilitzant la mateixa guia, si són les 20.00h de la tarda, i sol•licita un restaurant, principalment se li van a oferir restaurants especialitzats en nit, i no restaurants de menús del migdia,o restaurants de platja que estan tancats, etc. etc. etc.
  INTO 2011 © INTO 2011 - Crédits - Avís legal - Política d'accessibilitat
CAIBINTO 2011INTO 2011INTO 2011IBITPla CTICAIB
background image