Sr. Marc Vidal

Marc Vidal és considerat com una de les figures més influents en Economia Digital d'Espanya i és conegut pel seu revolucionari mètode per a aconseguir augmentar vendes d'una manera espectacular i aconseguir convertir en rellevants a marques desconegudes a partir de l'enteniment tecnològic. És especialista en Transformació Digital i Indústria 4.0. Derivat d'això, s'ha convertit en un prestigiós conferenciant, guardonat amb el Top50 World’s Economic Speakers, el Top10 of Inspirational European Voices, recentment va ser nomenat ‘TOP20 Linkedin influencers’ per la revista Entrepreneur, guardonat amb el TopVoices Linkedin 2019 i seleccionat com Top100 Forbes Influencers 2020. El seu poder per a comunicar es basa en una visió completa de l'economia que ha anat potenciant amb la seva experiència. Algunes de les seves fórmules són l'ús d'experiències, la visualització de conceptes a través del storytelling, l'estimulació de la creativitat o la creació d'atmosferes multimèdia que combinen imatges i sons. A través de sessions captivadores i àgils, Vidal convida a qualsevol públic a reconèixer i proposar-se desafiaments.

Com a consultor internacional destaquen els seus clients com Oracle, ABB, Microsoft, IBM, Allianz, Deloitte, Everis, PWC, Ricoh, Kone o BBVA i en la seva faceta de divulgador ha presentat i dirigit programes sobre economia i tecnologia en TVE com a ‘Economia de Butxaca’ i ‘Economia de Futur’, en Atresmedia en programes com ‘Liarla Pardo’ o ‘Arusitys’, en Bloomberg, en NTN24 Colòmbia, en CNN i en Euronews NBC en el programa ‘Good Morning Europe’.

Marc Vidal va ser un dels analistes que van predir la crisi econòmica abans que succeís. En 2006 ja va escriure sobre el que va succeir anys després, però no ho va fer amb alarmisme, sinó des d'una òptica d'oportunitat històrica. Per aquest i altres motius el seu blog va ser guardonat amb el 3er premi dels EuroBlogs Awards al millor blog europeu i una dels esments al millor blog d'Espanya. Marc va ser seleccionat pel prestigiós diari econòmic Expansió com un dels analistes indispensables en matèria de nova economia.

Publica els seus llibres en l'editorial Planeta. Els més destacats són ‘Contra la cultura del Subsidio’, o el best seller traduït a una desena d'idiomes ‘Una hormiga en París’ que va ser seleccionat com un dels deu llibres indispensables per la Revista Forbes Magazine en el seu llançament. El seu últim llibre, ‘La Era de la Humanitat’ ja s'ha convertit en un nou best seller en tot just uns mesos després de la seva publicació.
Malgrat ser professor en escoles de negoci i inversor tecnològic, la seva veritable vocació professional és la d'ajudar empreses i institucions a fer els canvis tecnològics que permetin localitzar els desafiaments que la transformació digital ofereix per al que utilitza el seu propi mètode per a la generació de nous models de negoci ‘Disrupt Thinking’ que ha posat en practica amb èxit en més en centenars d'empreses. Tot això ho desenvolupa combinant el lideratge de la seva pròpia consultora Allrework, amb ser advisor del d-LAB del Mobile World Capital, conseller de la principal acceleradora de negocis digitals espanyola Connector, analista econòmic en la plataforma televisiva Atresmedia i membre del Laboratoire Européen d´Anticipation Politique.
Amb anterioritat va fundar la consultora digital Cink que va ser adquirida per la multinacional Llorente i Cuenca anys després. També va crear i va dirigir el Postgrau en Estratègia Digital en Xarxes per a la IL3 en la Universitat de Barcelona, va ser membre del Grup de Recerca en Nova Economia de la Universitat Politècnica de Madrid i el primer director de la revista Westinghouse New Economy.

PONÈNCIES

  • Ponència inaugural - El turisme a l'era post COVID: Estratègies d'innovació per a les destinacions
    (12:00)
    Ponència inaugural - El turisme a l'era post COVID: Estratègies d'innovació per a les destinacions