Sr. Javier Machimbarrena

Representant d'Smotion

Javier Machimbarrena, BA (Hons) va estudiar Disseny de Producte a la Universitat de Montfort (Regne Unit) i té un Màster en Disseny Industrial Desenvolupament de Producte de DZ Centre de Disseny de Bilbao. Actualment treballa com a dissenyador de productes i artista industrial, dins el camp de la morfologia i la semàntica de producte.

És membre fundador de SMOTION, grup de professionals especialitzat en el disseny i desenvolupament de productes i vehicles de tecnologia avançada. SMOTION participa actualment en diversos projectes per a empreses i institucions.

Des de 1996, treballa en projectes de disseny de vehicles, productes i espais per a empreses com Audi /VW Design Center Europe, Barcelona Centre de Tecnologies, Automotive Intelligence Center AIC, CAF-Euskotren, Davalor Salut, Fagor, Tecnalia, Velatia, Formica Corporation, Hewlett-Packard, Nuuk Europe i MSX International Automotive, entre d’altres.

També ha realitzat tasques docents com a professor convidat en el Màster DZ Centre de Disseny Bilbao, Màster d’Ecodisseny de l’Escola Superior d’Enginyers de Bilbao i ponències sobre disseny industrial en diferents universitats com la Universitat de Deusto, Valladolid i Navarra-Tecnum.

Actualment, es troba a més coordinant un nou projecte de disseny experimental denominat Industrial Art en col·laboració amb professionals provinents de diferents camps del coneixement. L’any 2016, Javier Machimbarrena va començar a fabricar també la seva pròpia col·lecció de productes en el sector d’equipament urbà.