Sr. Javier Machimbarrena i Sr. José Ignacio Aguirre

Representants d'Smotion

Javier Machimbarrena, BA (Hons) va estudiar Disseny de Producte a la Universitat de Montfort (Regne Unit) i té un Màster en Disseny Industrial Desenvolupament de Producte de DZ Centre de Disseny de Bilbao. Actualment treballa com a dissenyador de productes i artista industrial, dins el camp de la morfologia i la semàntica de producte.

És membre fundador de SMOTION, grup de professionals especialitzat en el disseny i desenvolupament de productes i vehicles de tecnologia avançada. SMOTION participa actualment en diversos projectes per a empreses i institucions.

Des de 1996, treballa en projectes de disseny de vehicles, productes i espais per a empreses com Audi /VW Design Center Europe, Barcelona Centre de Tecnologies, Automotive Intelligence Center AIC, CAF-Euskotren, Davalor Salut, Fagor, Tecnalia, Velatia, Formica Corporation, Hewlett-Packard, Nuuk Europe i MSX International Automotive, entre d’altres.

També ha realitzat tasques docents com a professor convidat en el Màster DZ Centre de Disseny Bilbao, Màster d’Ecodisseny de l’Escola Superior d’Enginyers de Bilbao i ponències sobre disseny industrial en diferents universitats com la Universitat de Deusto, Valladolid i Navarra-Tecnum

.Actualment, es troba a més coordinant un nou projecte de disseny experimental denominat Industrial Art en col·laboració amb professionals provinents de diferents camps del coneixement. L’any 2016, Javier Machimbarrena va començar a fabricar també la seva pròpia col·lecció de productes en el sector d’equipament urbà.


José Ignacio Aguirre és dissenyador industrial (Mèxic 1970). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc, amb l’especialitat de Disseny. A més, té un màster en Desenvolupament de Producte per DZ i BA en Disseny Tridimensional, Product Design, per De Montfort University (UK).

Va començar a treballar en l’Enginyeria BCT de Barcelona com a dissenyador per a, posteriorment, incorporar-se a MSX Ibèrica per desenvolupar el projecte de J.I. López Arriortua, més conegut com a “Superlópez”, participant en el disseny de 5 vehicles del projecte CARMEN.

El 1999 va arribar al Centre Stile Alfa Romeo a Milà i va guanyar un concurs intern per dissenyar l’Alfa Romeo del segle XXI sota el concepte “Sportività evoluta”. Com a resultat d’aquest treball, Alfa Romeo va presentar l’Alfa Romeo Centaury que seria la base per als futurs models Alfa.

Posteriorment es va convertir en membre del Centre Stile Fiat a Torí on va liderar el disseny de l’exitós Punto 2005-2010, el New Croma realitzant, a part, altres projectes per a Alfa Romeo i Lancia.

Després de tornar al País Basc va ser director de Disseny de dues companyies d’Urban Space & Equipment, Onn Outside i Proiek.

El 2009 va fundar el seu propi estudi de disseny, Klap, empresa especialitzada en el disseny de productes per a mercats emergents.
És cofundador de Smotion (2014), empresa especialitzada en el disseny de productes d’ús de Mobilitat Intel·ligent.

Des de 2015 és professor d’Expressió Artística a la Universitat de Deusto facultat d’Enginyeria.

Amb més de 15 anys en departaments de Disseny i Innovació, les seves àrees de coneixement són la visió estratègica de producte i la generació de valor empresarial. Destaca la seva capacitat per transformar idees en productes orientats al factor humà, les relacions socials i les exigències mediambientals en els sectors de l’automoció, els espais urbans i en els nous productes connectats a través del concepte d’”Internet of Things”.