Sr. José Ignacio Aguirre

Representant d'Smotion

José Ignacio Aguirre és dissenyador industrial (Mèxic 1970). Llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc, amb l’especialitat de Disseny. A més, té un màster en Desenvolupament de Producte per DZ i BA en Disseny Tridimensional, Product Design, per De Montfort University
(UK).

Va començar a treballar en l’Enginyeria BCT de Barcelona com a dissenyador per a, posteriorment, incorporar-se a MSX Ibèrica per desenvolupar el projecte de J.I. López Arriortua, més conegut com a “Superlópez”, participant en el disseny de 5 vehicles del projecte CARMEN.

El 1999 va arribar al Centre Stile Alfa Romeo a Milà i va guanyar un concurs intern per dissenyar l’Alfa Romeo del segle XXI sota el concepte “Sportività evoluta”. Com a resultat d’aquest treball, Alfa Romeo va presentar l’Alfa Romeo Centaury que seria la base per als futurs models Alfa.

Posteriorment es va convertir en membre del Centre Stile Fiat a Torí on va liderar el disseny de l’exitós Punto 2005-2010, el New Croma realitzant, a part, altres projectes per a Alfa Romeo i Lancia.

Després de tornar al País Basc va ser director de Disseny de dues companyies d’Urban Space & Equipment, Onn Outside i Proiek.

El 2009 va fundar el seu propi estudi de disseny, Klap, empresa especialitzada en el disseny de productes per a mercats emergents.
És cofundador de Smotion (2014), empresa especialitzada en el disseny de productes d’ús de Mobilitat Intel·ligent.

Des de 2015 és professor d’Expressió Artística a la Universitat de Deusto facultat d’Enginyeria.

Amb més de 15 anys en departaments de Disseny i Innovació, les seves àrees de coneixement són la visió estratègica de producte i la generació de valor empresarial. Destaca la seva capacitat per transformar idees en productes orientats al factor humà, les relacions socials i les exigències mediambientals en els sectors de l’automoció, els espais urbans i en els nous productes connectats a través del concepte d’”Internet of Things”.