Models de negoci disruptius a la indústria turística

Des del 28 d'octubre fins el 25 de novembre ONLINE
  • 00

    Days

  • 00

    Hours

  • 00

    Minutes

  • 00

    Seconds

Sr. Marc Rahola

Sr. Marc Rahola

fundador y CEO de OD Group

Marc Rahola Matutes va néixer a Barcelona en 1974, fill del prestigiós arquitecte Víctor Rahola i de la dissenyadora d'interiors Mayte Matutes. En 1998, mentre estudiava Administració i Direcció d'Empreses va decidir integrar-se en el Grup Hoteler Palladium que avui dia compta amb més de 47 hotels a Espanya, Itàlia, Mèxic, Jamaica, el Brasil, República Dominicana, i és propietària de les marques comercials; Festa, Palladium, Ushuaia, Only You, Ayre Hotels, i Bless Collection (recentment llançada). Marc va començar com a recepcionista, adobant-se en l'ofici i actualment continua sent membre de la junta directiva. Va acumular experiència internacional i visió de negoci en destins com Jamaica i Mèxic on el seu paper implicava principalment la creació i formació d'equips i el desenvolupament de processos que incloïen l'adquisició, planificació, concessió de llicències i construcció. A més, durant els seus deu anys en el Grup Hoteler Palladium, va ser testimoni i participi d'una gran expansió.

En 2009 va decidir arriscar creant una línia hotelera pròpia amb la ferma convicció que el turisme es pot viure d'una altra manera amb una estratègia de treball horitzontal, responsable, oberta, eclèctica i atemporal. Segons Marc: "En aquest moment, no hi havia hotels boutique o d'estil de vida i els que eren més petits i únics se centraven en nínxols hedonistes que excloïen a moltes persones. Estava fascinat amb conceptes de boutique com a Costos i Pershing Hall a París o el Boundary a Londres i estava convençut que aquest estil podia adaptar-se d'alguna manera a Eivissa. La gent deia que no creia que funcionés allí a causa de la curta temporada i a la falta de potencial per a cobrar els tipus de preus que aquestes altres ciutats podien exigir, no obstant això jo realment creia que podia funcionar". El seu primer Hotel, OD Ocean Drive, a Eivissa, va ser comprat i rehabilitat seguint la seva filosofia de donar vida a edificis en desús i d'obrir tot l'any és un destí estacional com Eivissa.

A partir de l'èxit d'aquest primer hotel, Marc i el seu equip han construït una col·lecció que veu cada hotel com un centre d'experiència que connecta als hostes amb el seu entorn i enriqueix la seva estada en el destí. Posteriorment es van incorporar al Grup; OD Ca Jaume 2010, un agroturisme també a l'illa blanca; OD Port Portals 2014, a Mallorca; OD Talamanca 2016, antic Hotel Victoria a Eivissa i OD Barcelona, l'última inauguració a l'agost del 2017. En. 2021, OD Hotels obrirà les seves portes a Madrid, en l'emblemàtica plaça d'Isabel II, i a la Costa Blava.

En l'actualitat, Marc lidera OD Group un hòlding integrat per les empreses OD Hotels i Ryans Hotel&Apts (restauració), ABC i The White Angel (immobiliària), Ocean Almond (agrícola) i Ocean Group Capital (fons d'inversió privats).

La família és molt important per a Marc, i atribueix gran part del seu èxit al suport de la seva esposa, pares i ties. Fora del treball, li encanta viatjar, especialment perdre's en qualsevol ciutat europea amb la seva família, caminant pels seus carrers, museus i restaurants durant hores. Marc creu que tenir interessos fora del treball és essencial per a una vida equilibrada i productiva. També li agrada desconnectar cuinant i tocant la guitarra, alguna cosa que va començar en la universitat on tenia la seva pròpia banda de rock.