Dr. Peter Burns

Peter Burns és catedràtic de Turisme i Desenvolupament Internacional i director del “Centri for Tourism Policy Studies” (CENTOPS) de la Universitat de Brighton. La seva investigació se centra en l'àrea general de les implicacions socials del turisme. Burns ha portat a terme serveis de consultoria turística per a agències internacionals (l'Organització Mundial del Turisme, l'Organització Internacional del Treball, la Unió Europea, el Banc Asiàtic de Desenvolupament i el Programa de Desenvolupament de les Nacions Unides) i ha realitzat estudis socials sobre l' impacte turístic per a consultores privades (Deloitte and Touche, Howarth Consulting i Ernst and Young). Ha estat director de projecte de plans generals de turisme en la regió d'Orient Mig i en el Pacífic Sud, on va viure i va treballar durant molts anys. La seva investigació més recent se situa en el camp del turisme i el canvi climàtic, en concret en l'estudi del comportament social i les actituds de les diferents parts implicades. En 2006, va obtenir el reconeixement nacional per la seva labor en el sector turístic al rebre el títol Academician, atorgat per la Academy of Learned Societies of Social Sciences del Regne Unit.

La Fi del Turisme ? Canvi Climàtic i reptes socials

D’acord amb la hipòtesi que defensa que els aspectes socioculturals de la demanda turística han de canviar com a resposta a l’escalfament global, aquest document identifica les contradiccions existents entre negoci i consumidor, que posen en relleu les dificultats per plantar cara al canvi climàtic en una indústria caracteritzada per cadenes de subministrament mundials fragmentades. L’estratègia d’aquest escrit és posar de manifest la problemàtica d’aquesta qüestió mitjançant una sèrie de temes d’investigació (relacionats amb el consum ètic, la sostenibilitat, les polítiques, les accions i la comunicació) basats en la premissa que el turisme sostenible és possible i desitjable a pesar que, en el procés de mitigació, és necessari acceptar les causes antropogèniques del canvi climàtic. Al seu torn, les respostes haurien d’afermar-se mitjançant un canvi en les normes en les societats en què es considera que viatjar és la “forma perfecta de llibertat”. Conceptes clau: viatges en general, canvi climàtic, escalfament global, experiències culminants, facilitat en els desplaçaments entre diferents parts del món, democratització dels viatges.

 
turisme responsable oportunitats educaci sostenibilitat biomasa reptes minimitzacio estrategies innovacio energies renovables reconversio adaptacio medi ambient