Sr. Benjamin Miles

Sr. Benjamin Miles

Director General de Son Amar

Sóc totalment ecologista, possiblement la persona més hippy que hagi conegut fins ara però, al mateix temps sóc capitalista al 100%. Des de fa nou anys sóc vegà, però tinc un conegut restaurant de carn a la graella.

Com a jardiner autodidacta, he après a ser 100% orgànic, faig compost a partir del meu propi jardí i de les restes orgàniques de menjar, cuido la naturalesa, m'he tornat apicultor, em formo en permacultura, practico la rotació de cultius i estic començant a fer upcycling amb materials.

Al llarg dels anys he tingut l'oportunitat d'aconseguir i anar posant en pràctica tot allò que m'apassionava de la jardineria, però no em semblava suficient. Al poc temps, vaig comprendre que la meva fixació per la jardineria no tenia com a objectiu sol el jardí, sinó el que aconseguia aportar al medi ambient.

Així que vaig començar a pensar en altres maneres d'ajudar personalment al medi ambient sense deixar de costat la meva gran passió que és la jardineria.

Actualment gaudeixo d'una posició privilegiada com a director general de Son Amar, una fantàstica empresa a Mallorca, que compta amb més de 250 empleats i rep prop de 100 000 clients a l'any.

En l'última dècada hem passat de ser la típica empresa contaminant a ser una pròspera empresa neutra en carboni, i fins i tot hem aconseguit emissions de carboni negatives.

Ara mateix tenim actius sis programes amb els quals treballem cada dia: eficiència energètica, eficiència hídrica, biodiversitat, zero residus, reducció d'emissions de carboni i biochar.

Espero haver suscitat el seu interès en la meva ponència, en la qual prometo mostrar-li vies positives per a aconseguir l'objectiu a través d'exemples molt senzills.

No sóc la solució a la contaminació però junts arribarem a ser-ho.