Turista, Sostenibilitat i Tecnologia. Àmbits d'investigació per a la competitivitat turística

Dr. Ramón Díaz-Bernardo

Expert en màrqueting estratègic, fa alguns anys el professor Ramón Díaz Bernardo va decidir ampliar el seu camp d’investigació a les estratègies de màrqueting turístic i hoteler. Aquesta és la seva passió, que el va dur a crear el 2002 el màster en direcció d’empreses turístiques de l’Escola de Negocis de l’Institut d’Empresa Business School i a assessorar moltes institucions turístiques i cadenes hoteleres per tot el món.

Per consolidar-se com a referent en aquest àmbit, l’any 2005 es va traslladar a la Universitat de Cornell (Ithaca, Nova York), on va treballar durant un curs com a professor visitant a l’Escola de Gestió Hotelera i on va exercir la investigació i va impartir cursos sobre màrqueting turístic, estratègies de màrqueting hoteler i franquícies en la indústria hotelera i la restauració. El 2007 va ser nomenat coordinador del Pla Estratègic del Turisme Espanyol 2020, un pla molt ambiciós que ha elaborat el Ministeri de Turisme i en el qual el professor Díaz Bernardo dirigeix un grup d’experts industrials per definir quins seran els principals motors de l’estratègia del sector turístic espanyol en el futur.

El professor Díaz Bernardo té els títols d’enginyeria per la Universitat d’Oviedo (Espanya), el màster en ciències per la Universitat de Nottingham (Regne Unit), el màster en administració d’empreses per l’Escola de Negocis ESDEN i el doctorat en administració d’empreses per l’Escola de Negocis del IESE.

És membre actiu de l’Acadèmia de Màrqueting i de l’Associació Americana de Màrqueting, en què col•labora habitualment en les seves conferències anuals. El professor Díaz Bernardo exerceix habitualment com a assessor per a l’Organització Mundial del Turisme de les Nacions Unides (UNWTO), especialment per a la representació de l’UNWTO a l’Àsia i el Pacífic.

El professor Díaz Bernardo es manté molt actiu com a docent internacional en matèria de direcció d’empreses, especialment en els àmbits de la gestió turística i hotelera. Actualment, exerceix com a professor visitant en els cursos de direcció d’empreses de la Universitat de Cornell (EUA), la Universitat de Reykjavík (Islàndia), l’Institut Cornell - Nanyang (Singapur) i l’Escola de Gestió Hotelera de la Universitat Politècnica de Hong Kong, entre altres escoles de negocis internacionals.

Desarrollando el valor de un destino a través de la aplicación del concepto de Customer Lifetime Value al márketing turístico

 
Més informació
CV Ponents