Turista, Sostenibilitat i Tecnologia. Àmbits d'investigació per a la competitivitat turística

Sr. José Manuel Leceta

José Manuel Leceta és director internacional del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Enginyer superior de telecomunicacions, llicenciat en administració i direcció d’empreses i diplomat en alts estudis internacionals, va dur a terme diverses experiències professionals a Finlàndia, Espanya i el Japó, abans d’incorporar-se al CDTI el 1992.

En els inicis de la seva trajectòria en el CDTI, va estar vinculat a la delegació espanyola de l’Agència Espacial Europea (ESA) en diferents programes i va assumir la Presidència del Comitè Director de llançadors Ariane entre els anys 2000 i 2002. Va tenir un paper clau en el programa Galileu fins que es va incorporar a la Direcció Internacional el 2004.

Entre les seves responsabilitats actuals figuren la promoció i la gestió de la participació espanyola en el Programa Marc d’R+D de la Unió Europea i la gestió de la participació espanyola en les iniciatives de cooperació tecnològica internacional en l’àmbit europeu (EUREKA) i iberoamericà (IBEROEKA).

És, així mateix, responsable últim de la Xarxa Exterior del CDTI integrada per representants al Brasil, Mèxic, Xile, els Estats Units, el Marroc, el Japó, Corea, la Xina i l’Índia, i de l’impuls als programes tecnològics bilaterals amb tercers països.

Les polítiques europees de foment de la investigació en turisme

 
Més informació
CV Abstract Ponents